Marie Antoinette ja vaheeksamid

Click here to see this post in English.

Mu blogimine on veidi eksamite tõttu tuure maha keeranud, kuid mul õnnestus teha üks kiire tripp Versailles lossi.

Viimased kolm nädalat on olnud hullumaja. Mu koolipäevad on olnud 12-14 tundi pikad. Jah. Iga Jumala tööpäev + laupäevad. Lisa sinna veel mitmete uurimistööde kirjutamine, lapsehoidmistöö, Sciences Po Pagulasabi juhtimine ning uus õpetamistöö Eesti Pariisi koolis. Mu ema ütleb, et mul on probleeme igale poole kandideerimisega ning enda üle koormamisega ning tal on vist õigus, sest 1) emad teavad ikka paremini 2) eelmine nädal ma peaaegu minestasin väsimusest. Mitu päeva järjest sõin ma kella ühe aeg lõunat ning see oli ka ajapuuduse tõttu viimane söögikord terve päeva jooksul. ÕNNEKS mu ajakava muutub järgmisest nädalast veidi normaalsemaks ning kuigi ma pean juba novembri eksamiteks ja esseedeks õppima, on sügisvaheaeg juba nurga taga. Ma reisin taas Iirimaale, et sel korral Lääne-Iirimaa imelises looduses veidi hinge tõmmata. Loodan, et tuleb lõõgastav aeg.

Processed with VSCO with c2 preset
Sisimas nutmas
Processed with VSCO with c2 preset
Versailles palee

Processed with VSCO with c2 preset

Eelmisel nädalal tegi mu Sloveenia sõbranna Nina (tean teda mu Bordeauxi aegadest) mulle üllatuskülastuse ning seetõttu olin justkui sunnitud õppimisest pausi tegema, et talle Versailles lossi ja aedasid näidata. Versaillesi loss oli paksult inimesi täis, nagu tavaliseltki (seda külastab umbes 6 miljonit inimest aastas), seega otsustasin sel korral rohkem uudistada aedu ning teisi ehitisi selles hiiglaslikus kompleksis. Kuigi ma olen nüüd Versailles kolm korda käinud, ei olnud ma aedasid kuigi palju näinud ning tagaotsas asuvaid hooneid üldse mitte. Pole ka ime, sest Versailles aiad on lausa 800 hektarit laiad! Me kõndisime sel päeval umbes 15 kilomeetrit. Järgmisel korral võtan kindlasti hoopis rongi, mis seal aedade ja hoonete vahelt sõidab.

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset
Nii palju rahvast!

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset
Kabel
Processed with VSCO with c2 preset
Nina 🙂

Processed with VSCO with c2 preset

14608653_1319099891434641_3144203104113688381_o

Processed with VSCO with c2 preset

Natuke ajalugu ka. Need kohad, mida me külastasime väljaspool Versaille paleed ennast, olid kaks Trianoni lossi, inglise park ja kuninganna külake. Suur Trianon ehitati kuningas Louis XIV (1643-1715) palvel talle ja tema tolleaegsele peaarmukesele. Väike Trianon ehitati järgmise kuningas, Louis XV poolt, tema armukesele. Kuid see oli hoopis Marie Antoinette, kes muutis need hooned kuulsaks. Kui Louis XVI 1774. aastal troonile tuli, andis ta Väikse Trianoni oma 19-aastasele kuningannale, Marie Antoinettele. Ning Marie Antoinette armastas seda paika, kuna see oli paik, kuhu ta sai põgeneda, et Versailles lossi õukonnaelust rahu saada. Mulle meeldis Trianon väga, rohkem kui Versailles palee ise, kuna seal polnud peaaegu üldse turiste, interjöör oli valgusküllane ning värviline ning kogu õhkkond oli rahulik ning rahustav.

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Trianoni paleede taga on inglise aiad ning kuninganna külake, mille Marie Antoinette lasi endale ehitada, et põgeneda luksusliku õukonnaelu juurest lihtsa maaelu juurde. See muutus töötavaks farmiks, mida juhtis ametisse pandud farmer, ning mille toodang varustas siis palee kööki. Mulle meeldis seal väga. Hooned olid kõige armsamad Põhja-Prantsusmaa stiilis maamajad, kõik oli veidi vana ja kulunud, kuid samas oli sel palju karakterit, keskmise suurusega viinamarjaistandus ning erinevad loomad põllul söömas sügisvärvides heina. Tahan seda kindlasti veel külastada. Mõnus puhkus Pariisi linnamelust.

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

A plus tard !

K.

You may also like

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga