Pariisiks valmistumine

Click here to see this post in English.

10 päeva Pariisi kolimiseni! Mu ‘lemmik’ osa ootab – pakkimine.

10 päeva Pariisi kolimiseni. Mu ‘lemmik’ osa ootab – pakkimine. Viimase kahe aasta jooksul olen ma üsna palju reisinud- seega ei stressa ma üleliia palju selle kolimise pärast. Samas on tegu teistmoodi kolimisega. Ma pole kunagi Eestist kauem ära olnud kui 6 kuud, nüüd on jutt kahest aastast. Sellegipoolest ÜRITAN ma mitte üle pakkida. Võtan esmalt kaasa hädavajaliku:

 • Macbooki – mu uus laptop on kiire, usaldusväärne ja saab kõik töö kenasti tehtud;
 • iPhone – loomulikult on mul ka telefoni tarvis, kuigi see vana iPhone vajab varsti juba välja vahetamist;
 • dokumendid – alustades passiga ja lõpetades kõige muuga (sünnitunnistus, kooli vastuvõtu paberid jne), sest seda õppisin ma Bordeauxis olles, et prantslased võivad sinult mingi hetk kõiki pabereid küsida;
 • rahakott – väga loogiline, miks ma selle kaasa võtan, kuid tasub märkimist, et mu Ted Baker on niivõrd mugava suurusega, et on reisidel väga hea kaasas kanda;
 • nädalaplaneerija – ma ei suuda ilma oma planeerijata elada, paberile asjade kirjutamine on palju usaldusväärsem ja toredam kui telefoni meeldetuletuste toksimine;
 • prillid – sest ma olen ilma nendeta praktiliselt pime;
 • reisikaamera – mu Fujifilm x30 on täiuslik reisikaaslane, sest ta on kerge, tal on tugev korpus ja tal on sisseehitatud wifi, mis lubab mul pilte saata ka ilma sülearvutita;
 • märkmik – et kõik oma head ja mitte nii head mõtted üles kirjutada;
 • prantsuse keele sõnaraamat – jällegi loogilistel põhjustel, aga see Oxfordi mini-suuruses sõnaraamat on kohe eriti mugav;
 • pildid – ma võtan pikemaks ajaks välismaale minnes alati kaasa midagi, mis meenutab pere ja sõpru, sel korral kasutasin Bofti Instagrami printimismasinaid, mis on olemas ka Tartus Tasku keskuses.
Processed with VSCO with m5 preset
Essentials
Processed with VSCO with m5 preset
Bofti masinatega prinditud pildid
Processed with VSCO with m5 preset
Kristini kingitud märkmik

Kõige suurem asi, mis mind muretsema paneb, on mu prantsuse keele tase. Kuigi tunnid koolis on kõik inglise keeles, pean ma tõesti end kätte võtma ja selle kahe aasta jooksul prantsuse keele selgeks saama, et kunagi oma unistuste töökohtadele kandideerida (kõik nõuavad ka prantsuse keelt). Ma ei ole täiesti saamatu, kuna olen seda juba poolteist aastat õppinud, kuid hetkel on mul hirm rääkimise ees ning samuti on puudu sõnavarast ja keerulisematest mineviku- ja tulevikuvormidest. Õnneks on mul koolis prantsuse keele tunnid ning minu arvutuste kohaselt peaksin ma kooli lõpuks olema prantsuse keeles vähemalt B2 tasemel, mis on see, mida ma vajan.

Processed with VSCO with m5 preset
Fujifilm x30 reisikaamera ja Oxfordi minisõnastik
Processed with VSCO with m5 preset
Rahakott – Ted Baker; prillid – Versace; ÜRO märkmik

Ja loomulikult on mul liiga palju riideid. Ma saaksin pakkida terve kohvri ainult oma kleitidest. Seega annan ma väga palju riideid ära ja ilmselt panen mõned asjad ka müüki. Sest ma tean, et ma tahan Pariisis shoppama minna – endaga tuleb ikka aus olla.

IMG_2368

Allesjäänud aja Eestis kavatsen ma veeta pere ja sõpradega. Järgmine postitus on juba tõenäoliselt (loodetavasti!) mu uuest korterist Pariisis.

K.

You may also like

6 kommentaari

 1. Ma ei jõua ikka veel ära kiita, kui imeliselt tubli Sa oled! Usun, et keel on Sul ka kiiresti suus… Oeh ja aeh, no oled Sa alles võrratu! Palju-palju edu ning loodan, et leiad ikka aega postitamiseks! 🙂

  1. Nii armas Sinust, Liisa-Andra! Tõesti tore, et niiviisi kaasa elad mulle. Annab palju enesekindlust juurde. 🙂 Ja ma tõesti plaanin regulaarse postitamisega jätkata ning kirjutada nii oma uuest elukohast, koolist, linnast üldiselt, elustiilist, niisama stiilist jms.

 2. I’m loving the regular content – and I’m looking forward to reading all about your travels around Paris. 😀 Out of interest, what camera were you using to take a photograph of your camera? And do you already have plans on what you’re going to be visiting around Paris?

  1. Thank you Kevin, that’s kinda’ the whole idea – this time I am determined to keep it regular. 🙂 I used my Canon EOS D1100 camera which I will probably also bring to Paris with me. I will use Canon when taking lifestyle photos in Paris and Fujifilm when travelling around in France and elsewhere.

   Not sure yet what I want to see in Paris – I am more worried about my apartment, bank account, new phone number and all these necessities atm. Once I am done with those I have time to start enjoying Paris as well. 🙂

 3. Elan Sinu tegemistele kaasa ja palun jätka jõudsalt nii blogimise kui ka fotograafiaga – mõlemad kukuvad suurepäraselt välja!

  1. Suur aitäh, Britta! 🙂 Rõõm kuulda, et sulle meeldib ja kindlasti jätkan samas (või veel paremas) vaimus ning loodan, et sa jätkad ka mu postituste lugemist. Kertu xx

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga