Egypt: How I Rescued and Adopted a Street Cat

Kliki siia, et nÀha seda postitust eesti keeles.

So everyone who knows me knows I have a big heart for animals…

And everyone who has been following me, has read from the previous post and from the latest FB post about the sad situation of animals in Egypt. So I suppose it was just a matter of time until I could not ignore the situation anymore and wanted to practically help one of these poor animals.

So meet Rey. Rey’s name is inspired from the Star Wars character Rey who also wandered on the desert alone without her family. I found her in the yard of a Chinese restaurant. She was asking for affection and when I went to pet her, I literally felt all the bones on her back. She looked really ragged and sad.

I went to ask the Chinese restaurant people whether this cat is theirs. They said that she lives there. There is no way that she actually lives there. They probably meant that she just comes around every now and then. She was malnourished, sick and looked really depressed. It was obvious she did not have an owner and a loving home. So I said whatever, grabbed her into my lap and took her home.

Rey on the first day at her new home

Ever since she arrived at my place, she has looked for so much affection, love and care. She always follows me around, even when I go take a shower and tells me stories when she sees me (in her meow-language). The first night she was crying when I put her to another room. I simply could not sleep because she tried to curl up next to me on every occasion, making it impossible for me to get a good night rest. Also, she was super dirty and I was worried that she has probably a couple of diseases and maybe some bugs with her.

First evening and her skin diseases 🙁

So we have been to the vet many times already, for shots and just check-ups. Have to say thanks for Khaled for helping me to get around with her at first. Turns out that I was right, she was in a really bad condition. Her immune system was down, she had ringworms, bad stomach issues, probably worms and other issues. And she was so stressed from the visit to the vet that she got diarrhoea and just pooped all over me in the middle of the street. We had some crazy couple of days.

Scared to go to the vet

The doctor prescribed her 3 different types of medicine I had to give her 2x per day. It was a struggle to make her swallow the pills, but I did it. With some minor war scars from the battles. 😉 Now she is healing, trying to gain her strength. Once she gets better, we are going to get her the main vaccinations and probably neutered too. There are far too many street cats in Cairo, there is simply no need to produce more little ones.

She’s obviously a girl

I have already spent like half of my month’s budget on her. Had to get everything from a litter box and cage to vaccinations. And to be honest, she has taken up a lot of my free time and energy. I feel like I have a child at home. My friend asked me if it’s too much and I am thinking of taking her back to the street but I said no way. She is my responsibility now and I have to take care of her. After I leave Cairo, I plan to find her another nice home with lovely owners to take care of her. Unless I get too attached and take her to Europe with me. 😉

K.

You may also like

10 Comments

 1. Minu sĂŒda murdus igakord kui mĂ”nd Ă”nnetut hinge nĂ€gin, neid on seal tohutult palju. Elasin Egiptuses poole teise aasta jooksul kahes eri piirkonnas ja nĂ€gin sel ajal palju erinevaid suhtumisi loomadesse. Nii neid kes naersid mu, kui rumala eurooplase ĂŒle, kes nuttis, pĂ€rast seda kui paari kuune kutsikas mu silme ees neljandalt korruselt surnuks kukkus. kui ka selliseid, kes vĂ€ikesemagi murega oma kiisudega arsti juurde sĂ”itsid. Aidatud sai nii mĂ”ndagi kiisut. kahjuks kĂ”iki ei suuda aidata. kuid nii mĂ”nigi kiisu sai mĂ”nda aega paremat elu nautida. kahjuks selle kutsu heaks oleks vĂ”inud paljugi teisiti teha, lihtsalt ei eeldanud, et kutsu omanikud niiiiii ĂŒkskĂ”iksed loomade suhtes on.

  1. Appi, mul jĂ€ttis sĂŒda su kommentaari lugedes paar lööki vahele. See on nii julm, kuidas looma elu on siin nii vĂ€he vÀÀrt. NĂ€gin samuti, kuidas ĂŒhe tunnised kutsikad tĂ€naval lootusetult niutsusid ja abi palusid, kuid keegi peale minu ei jÀÀnud isegi seisma vĂ”i pööranud pilkugi. VĂ”i kui ma nĂ€gin surnud elujĂ”ulist ilusat koera ja suurt hobust tĂ€naval, no see on lihtsalt nii julm.

   Aga mul on hea meel, et on inimesi nagu sina, kes aitavad neid mĂ”ningaidki loomakesi natukene paremat elu elada! AitĂ€h kommenteerimast. 🙂

 2. Ma vĂ”iks vist terve pika jutu kirjutada sellest julmusest. Alustades hobuste piitsutamisest, et need autodega sama kiirelt liiguks, eeslite 20cm keti otsas pidamisest kuni kasside Ă”htusöögiks pĂŒĂŒdmisega

  1. Omg, mida? Õhtusöögiks pĂŒĂŒdmine? Wow… asi on vist veel hullem kui ma arvasin.

   Aga jah, neid vaeseid hobuseid ja eesleid olen ka nĂ€inud. Alles ĂŒleeile nĂ€gin surnud hobust tĂ€navanurgal maas, kedagi ei huvitanud. 🙁

 3. aga tĂ”esti leidub ka neid, kes peavad lemmikuid pereliikmeks. kohtasin ĂŒhte tĂ€di, kes kiisude eest paremini hoolitseb kui mĂ”ni oma laste eest. ja hiljuti vĂ”ttis ĂŒks sĂ”branna omale kassipoja ja jagas kohe oma uudist ja rÔÔmu minuga 🙂 teadis, et ma saan aru 🙂 sai mĂ”ned nĂ€punĂ€ited, kuidas kiisule mĂ€nguasju ise teha, et teine ei peaks vaid varvaste tagaajamisega leppima.
  Oma kaasa keerasin ka nö kassiusku. toidab tĂ€navakasse ja oma tĂ€nava kassid jooksevad talle vastu, kui koju lĂ€heb. eile just kurtis, et ei ole nunnusid kassipoegi praegu, kellega mĂ€ngida 🙂 aga sĂ”brad sellest aru ei saa. nendele jaoks loom on loom, mitte lemmik ja veel vĂ€hem pereliige.
  tÀnavakasside elu on seal karm, kus suurim vaenlane on tegelikult inimene. eriti kividega laps vÔi tekiga nooruk.
  aga punast tĂ€ppi meeldib tĂ€navakassidel ka pĂŒĂŒda 🙂

  1. Jah, ma olengi kĂ”ige enam ĂŒllatunud ja kurvastanud selle ĂŒle, et nad on nii kartlikud. Üritasin kolme-kĂ€paga koerale sĂ”bralikult lĂ€heneda, et talle kuuma ilmaga vett viia, aga ta lihtsalt hĂŒppas minema iga kord kui talle lĂ€heneda ĂŒritasin. Ju vist inimese tĂ”ttu ta oma neljanda kĂ€pa ka kaotas. 🙁 Aga jah, see on tĂ”si, kassi ja koera ei suhtuta nagu lemmiklooma. Samas ka Eestis olen seda maakohtades mĂ”nikord tĂ€heldanud. Koeral on funktsioon – maja valvata – ja seda vĂ”ib ta teha ka 24/7 iga ilmaga ketis mingit lörri aeg-ajalt sĂŒĂŒes. Keegi ei tee pai ega tegele ega midagi. Ka see on kurb elu. Ehk isegi kurvem kui tĂ€navaloomadel, kes saavad vĂ€hemalt vabalt ringi liikuda. VĂ”ta nĂ€pust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *